Flyttar bloggen
Detta är slutet för denna blogg. Jag flyttar den. Jag ska sluta skriva en massa skit (???) på min andra blogg och istället försöka lägga den tiden på matbloggning.
Hejdå alla läsare, dvs jag själv ;)
/C.
1 april
Den senaste vekans sammandrag, så långt jag minns:
Ätit ute: underbara entrecôterulader.
övrig varm mat: lasagne (alltid hemmagjord), nudlar, pastasallad.
Godsaker: godis i helgen, glass med kaffet nån gång, chips i helgen, några glas vin.
Frukost: Yoghurt, macka, müsli, grapefrukt.
26 mars
Rotsakspytt (hemmagjord förstås)
Pizza 3 gånger (hemmagjord med tacobröd som botten)
Lite nötter
Lite godis
Har gått upp ca 2 kg i vikt de senaste 1/½ veckorna. Har börjat äta havregrynsgröt på morgonen och tror att det beror på det. Samma sak hände en gång förut. Jag tror att lätt frukost passar mig bättre. En macka, punkt slut.
Majssoppa
God majssoppa som jag gjorde den 20 mars. Recept?
liter Grönsaks- eller hönsbuljong
En gul lök
Några vitlöksklyftor
Kryddor (jag hade timjan, paprikapulver, vitpeppar och curry)
ca 400 g. majs
Fräs lökskivor och vitlök. Låt inte brynas. Häll i majs och buljong. Krydda. Låt sjuda ca 10 minuter. Mixa allt med mixer. Är med bröd. garnera gärna, som jag gjorde.
19 mars
12: Rotsakspytt
16: Macka och en halv påskhare av choklad (jag var inte ens sugen!!!! så jävla onödigt.)
18: Mozzarellasallad
Rotsakspytt
Denna gjorde jag idag. Jättegod! Antingen som den är eller med en bit kött till.
Jag låter er själva bestämma de flesta måtten.
Rotfrukter som potatis, morötter, palsternacka och kålrot.
Skär i bitar, ca 1 cm. Stek dem i 250 grader på en plåt ca 5-10 minuter. Ringla ca 1/2 dl olivolja på innan du stoppar dem i ugnen.
Blanda 1/2 dl olivolja, ca 150-200 g. smulad fetaost, 2 små schalottenlökar (eller en liten röd lök), ca 3 msk citronsaft, 1-2 hackade vitlöksklyftor. Kanske peppar.Rör ned rotsaksbitarna när de är klara. Klart.
18 mars
9.00: vatten, havreringar
Migränkänningar, illamående
12.00 Pasta med tomatsås och mycket ost
Better days to come
Jag ska åka och handla imorgon och jag ska sätta mig och titta i kokböcker efter nyttiga recept. In med frukt och grönt, ut med transfetter och socker. NU!
För övrigt har jag ätit lasagne, tacos och kyckling och potatis.
13 mars
Lunch: en liten banan
Eftermiddag. En liten banan
Kväll (kl 19): bit paj, godis
Det är en baktung måltidsfördelning jag har de dagar jag jobbar. Knappt nåt på dagen, mer på kvällen.
12 mars
Lunch: grönsakspaj (självklart hemgjord)
Eftermiddag: bit paj
Kväll:
11 mars
Lunch: 2 mackor med ost
Eftermiddag: banan
18.30: fiskbullar och pasta, skumboll
Har druckit totalt en knapp kopp av jobbets äckliga kaffe. Får migrän varje gång jag inte dricker kaffe. Kommer alltid på eftermiddan.
10 mars
Kl 13.30: chips från helgen, 2 mackor, nötter
eftermiddag: P köpte skumbollar, så jag åt en med kaffet, nötter, chips
kväll: chips...drack massor av vatten
Chips, alltså...ett elände som man inte kan låta bli om man får över från helgen. Finnarna kommer som på beställning imorgon.
9 mars
Kl 13: Äpple
Eftermiddag: 1/2 fryspizza, chips från igår, godis
Kväll:flingor
Alltså, ingen nyttig helg...
Kaffe ingår
Eftersom jag dricker ca 4-5 koppar kaffe om dagen tänker jag inte nämna kaffet i mina "dagens". Det finns dagar då jag glömt nämna kaffet. Det finns också nån enstaka dag som jag inte druckit mer än jobbets äckliga kaffe i kanske 3 slurkar. Så från och med nu tänker jag endast nämna kaffet de dagar som jag inte dricker det.
8 mars
Lunch:fylld färsk pasta med vinägrett samt paprika
Eftermiddag: godis, kaffe, 1/3 pizza
Kväll: 3 glas rött, chips